Настани

Десет дена до стартот на најголемата забава во Малешевијата-Фестивалот на трубите

Десет дена до стартот на најголемата забава во Малешевијата-Фестивалот на трубите

Пехчево подготвено за 9-тото издание на Фестивалот на трубите, кој прерасна во бренд на Малешевијата и на Регионот. На 12 и 13 јули, ќе се одржи најголемиот и најатрактивен фестивал…

Повеќе

Ален Исламовиќ ќе биде главна ѕвезда на Фестивалот на дувачки оркестри Пехчево 2019

Ален Исламовиќ ќе биде главна ѕвезда на Фестивалот на дувачки оркестри Пехчево 2019

Жешки ноќи во Пехчево најавува деветото издание на Фестивалот на трубите во Пехчево. Малешевијата ќе ечи од виртуозите на труба, на 12 и 13 јули. Традицијата на трубите во Малешевијата,…

Повеќе

Пехчево доби фестивалска сцена и туристичко-информативен центар

Пехчево доби фестивалска сцена и туристичко-информативен центар

Општина Пехчево во рамки на меѓуграничниот проект „Платформа за меѓуграничен фестивалски туризам“ доби фестивалска сцена со комплетно озвучување и опрема, како и современ туристичко-информативен центар. Како што беше соопштено денеска…

Повеќе

Фестивал за прекуграничен фестивалски туризам

Фестивал за прекуграничен фестивалски туризам

Во рамките на проектот „Платформа за прекуграничен фестивалски туризам на полето на културата и традициите“, Општина Пехчево на 11 октомври (четврток) со почеток во 15 часот, организира фестивал за прекуграничен…

Повеќе

Пехчево очекува илјадници гости. Започнува одбројувањето до стартот на најголемата забава во Малешевијата-Фестивалот на трубите

Пехчево очекува илјадници гости. Започнува одбројувањето до стартот на најголемата забава во Малешевијата-Фестивалот на трубите

Пехчево подготвено за 8-мото издание на Фестивалот на трубите, кој прерасна во бренд на Малешевијата и на Македонија. Од четврток 12 јули па се до 14 јули сабота, ќе се…

Повеќе