Почетна

Водопади
Равна река
Се наоѓаат на десетина километри југоисточно од Пехчево
во изворишниот дел на реката Брегалница.
rural-tourism.net
Традиционални
хотели и ресторани
Развојот на туризмот и угостителството во последно време
го има главното место во подемот на општина Пехчево.
rural-tourism.net
Фестивал на дувачки оркестри
Во Пехчево
Во чест на празникот Павловден традиционално се организира
Фестивалот на дувачки оркестри, кој има за цел да ја промовира
традиционалната музика на дувачките оркестри
rural-tourism.net
Црква
"СВ.Петар и павле"
Равна Река
Туристички локации

Пехчево

Сместувања....

Традиционални сместувања и ресторанти по најповолни цени....
Testimonials

Искуства од посетители

Anita Gramatikova

Excellent place for holidays, relaxing, great food and wines, and friendly peoples !

Anita Gramatikova

Maria Gelisheva

Great place,the most friendly and smiling staff,incredible food-delicious,fresh and homemade! We felt like it was home! Thank you,dear friends! We’ll come back soon…

Maria Gelisheva

Tanja Shterjova Petreska

One of the best place in Macedonia! Friendly staff, excellent food, clean! I recommend to everyone!

Tanja Shterjova Petreska

6 ДНЕВНА ЕКСКУРЗИЈА

Вгнездена како во кошничка , на крајниот исток од Мекедонија пулсира малата живописна Општина Пехчево. Административен центар е гратчето Пехчево ,распослано на двата брега на Пехчевска река, на надморска височина од 1000 метри, под падините на планината Влаина, опколено со големи и длабоки борови шуми, студени потоци и чист планински воздух.
Иако мало, ова гратче има долга и богата историја. Археолошките артефакти говорат дека на овие простори постоела населба уште во римско време во која се топела железна руда која се експлоатирала од Буковик. Според жителите, гратчето топонимот го должи токму на тие печки, односно пешчи. Во средновековието населбата била важен стопански и административен центар.


Пристигнување и сместување во хотел Гогов-Пехчево, слободно време за одмор и вечера со преспивање во хотелот.


Доручек, трансфер до Равна Река, и посета на Пехчевски водопади – 4км пешачење …


Доручек,  25км Џип Сафари авантура, Пикник – Ручек, традиционална вечера во хотелот…


Доручек,  20км трансфер до Обозна, 10км пешање до Будинарци, традиционален ручек, трансфер до хотелот и вечера…


Доручек, трансфер до Берово и кафепауза во центарот на градот, посета на Црквата Успение на Пресвета Богородица и Манастирот Св.Архангел Михаил.


Доручек, трансфер до Аеродром…

1 Ден
2 Ден
3 Ден
4 Ден
5 Ден
6 Ден