Фестивал лого

АГЕНДА

ФЕСТИВАЛ НА ДУВАЧКИ ОРКЕСТРИ – ПЕХЧЕВО 2019

12 ЈУЛИ – ПЕТОК

19:45 – 20:00 – Отворање на Фестивалот на дувачки оркестри

20:00 – 21:00 – Дувачки оркестар „Чоровци“ – село Црник – Пехчево

21:00 – 22.00 – Дувачки оркестар „ Сенад Бенд“ – Берово

22:00 – 23:00 – „Џафер бенд“ – Берово

23:00 – 01:15 – Влатко Лозановски

01:30 – 03:30 – Purple Zeppelin

13 ЈУЛИ – САБОТА

12:00- 12:30 – Отворање на Етно – саемот – „Пехчевски Павловден“

12:30 – 12:40 – Општинска Јавна Установа Детска Градинка „7 Септември“ – Пехчево

12:40 – 13:00 – Културно уметничко друштво „Јане Сандански“ – Пехчево

13:00 – 13:15 – Детска играорна група „ВИХРЕН“ – Република Бугарија

13:30 – Црковен ручек

13:15 – 14:15 – Културно уметничко друштво „Искрици“ – Благоевград – Р. Бугарија

14:15 – 14:30 – Фолклорен ансамбал „Китка“ – Истибања

14:30 – 14:45 – Пензионерски хор – Свети Николе

14:45 – 15:00 – Здружение за пензионери – Културно уметничко друштво „Пензионерите пеат“ – Велес

15:00 – 15:15 – Центар за култура „Бели Мугри“ – Кочани

15:15 – 15:30 – Пензионерски хор – Пробиштип

15:30 – 15:45 – Пензионерски хор – Пехчево

15:45 – 16:00 – Браќа Трајановски – с. Панчарево – Пехчево

16:00 – 16:15 – Здружение фолклорна група „Копачка“ – село Драмче – Делчево

19:00 – 19:15 – Најава

19:15 – 19:20 – Бранкица Јовевска – Мојата симпатија

19:20 – 19:30 – Димитар Андоновски и Момир Ѓорѓиевски

19:30 – 20:00 – Млади таленти под менторство на магистер Драган Колевски

  • Матеј Стаменковски и Лина Велковска – „Пехчево граде мил“ ( музика и текст Драган Колевски);
  • Моника Петровска – „Не се бели Маре мори“;
  • Лука Поповски – сплет од две песни „Дали знаеш либе“ и „Кажи Рајне“
  • Катина Кратевска и Максим Ѓорѓиевски – „Ја излези Ѓурѓо“
  • Марија Тренчевска и Лина Велковска – „Тргнало ми лудо младо“
  • Верица Пачемска и Максим Ѓорѓиевски – „Лихнида кајче веслаше“

20:00 – 20:30 – Маја и Евгенија Пандови

20:30 – 21:30 – Gipsy Tajfa – Суад – Дувачки оркестар – Кочани

21:30 – 23:15 – Дувачки оркестар „Уска – Кан“ – Берово

23:30 – 01:30 – Ален Исламовиќ и бендот Кад би било бјело дугме

01:30 – 03:30 – Brass Brothers