Дувачки фестивал

Фестивал за прекуграничен фестивалски туризам

Фестивал за прекуграничен фестивалски туризам

Во рамките на проектот „Платформа за прекуграничен фестивалски туризам на полето на културата и традициите“, Општина Пехчево на 11 октомври (четврток) со почеток во 15 часот, организира фестивал за прекуграничен…

Повеќе

А Г Е Н Д А ФЕСТИВАЛ НА ДУВАЧКИ ОРКЕСТРИ ПЕХЧЕВО 2018

А Г Е Н Д А ФЕСТИВАЛ НА ДУВАЧКИ ОРКЕСТРИ ПЕХЧЕВО 2018

12.07.2018г. (четврток) 08:00    Утрунско будење – Дувачки оркестар Битола 20:00    Дефиле (Булевар) – Дувачки оркестри 20:30    Отворање на фестивалот 21:00    Дувачки оркестар „Сенад Бенд“ – Берово 22:30    Битолски дувачки оркестар…

Повеќе

Фестивал на дувачки оркестри и етно саем Пехчевски Павловден – 2017

Фестивал на дувачки оркестри и етно саем Пехчевски Павловден – 2017

Верскиот празник Павловден е празник на градот Пехчево и поради тоа општината, традиционално веќе шеста година по ред го организира Фестивалот на дувачки оркестри.

Повеќе