Пехчево

„Вртена скала“

„Вртена Скала“ е карпеста форма со впечатлив изглед, висока околу 5 m. Се наоѓа 4 km источно од Пехчево, во пазувите на Буковик, на десната долинска страна на Пехчевска Река. Низ средишниот дел на карпата има тесен отвор, долг околу 2 m. Кај месното население постои верување дека протнувањето низ карпата им помага на жените кои немаат деца да добијат пород, а на малите деца им помага од несоница и немир.
Testimonials

Лица кои веќе го посетиле

Anita Gramatikova

Excellent place for holidays, relaxing, great food and wines, and friendly peoples !

Anita Gramatikova

Maria Gelisheva

Great place,the most friendly and smiling staff,incredible food-delicious,fresh and homemade! We felt like it was home! Thank you,dear friends! We’ll come back soon…

Maria Gelisheva

Tanja Shterjova Petreska

One of the best place in Macedonia! Friendly staff, excellent food, clean! I recommend to everyone!

Tanja Shterjova Petreska